Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Εγώ αδιαφορώ. Εσύ αδιαφορείς;;;

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!! 
Κυρίες και Κύριοι, ακολουθεί σημαντική ανακοίνωση!!!
Ταμ Ταμ Ταμ (τύμπανα).....

Βρήκα το πρόβλημα της εποχής μας!!
1 λέξη. 8 γράμματα.



Α-Δ-Ι-Α-Φ-Ο-Ρ-Ι-Α.


Και όμως, ναι. Μου ήρθε ξαφνικά σήμερα το απόγευμα. Έβλεπα τηλεόραση όταν γυρνώντας στις ειδήσεις, σχολιαζόταν το θέμα των απεργούντων στα ΑΕΙ και η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι πρέπει να υποβάλλουν μόνοι τους τα στοιχεία τους μέσω διαδικτύου στο υπουργείο.

Καθώς τελείωσε αυτό το θέμα, η παρουσιάστρια προχώρησε στο επόμενο θέμα, που αφορούσε την εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την άμεση καταγραφή των υπαλλήλων που εργάζονται σε δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσει, όπως επίσης και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Τη στιγμή λοιπόν που τελείωσε το θέμα των ΑΕΙ είπα "Καλά, αυτό δεν με νοιάζει.", άλλαξα κανάλι και έβαλα την "Εργαζόμενη Γυναίκα". Που είχε πάλι το επεισόδιο με την τυροπιτού. Που το έχω δει πιο πολλές φορές  κι απ' το επεισόδιο με τα "Πικάντικα Κορίτσια" στο "Κωνσταντίνου κι Ελένης". Εν ολίγοις, αδιαφόρησα.

Εκείνη ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι η κατάσταση που υπάρχει τώρα δεν πρόκειται ν' αλλάξει σύντομα. Γιατί πολύ απλά όλοι και όχι μόνο εγώ, αδιαφορούμε για οτιδήποτε δεν μας αφορά άμεσα. Κι όμως, αυτή η εντολή αφορά ουσιαστικά στην προετοιμασία νέων απολύσεων, από έναν άλλο τομέα αυτή τη φορά. Όμως αυτές οι απολύσεις δε με επηρεάζουν άμεσα, άρα αδιαφόρησα. Όπως φαντάζομαι αδιαφορούν όλοι οι υπόλοιποι όταν μιλάω για τις απολύσεις στα ΑΕΙ.

Δεν έχω να πω πολλά αυτή τη φορά. Δεν μπορούμε βέβαια να ασχολούμαστε με τα πάντα ούτε να έχουμε άποψη για όλα, αλλά τουλάχιστον είναι ανάγκη να μην αδιαφορούμε τόσο για ότι δεν μας αφορά άμεσα. Αυτό για μένα είναι το μεγάλο λάθος, το δικό μου, το δικό σου και της εποχής...Γιατί αν δεν πάψουμε να είμαστε εγωκεντρικοί και αδιάφοροι δεν θα αλλάξουμε ποτέ τίποτα προς το καλύτερο.

Υ.Γ: Θέλω να πιστεύω ότι θεώρησες τεράστια υπερβολή τα μεγάλα γράμματα και ότι κατάλαβες την ειρωνεία της αναμονής στις πρώτες σειρές, γιατί αυτό το ποστ αφορούσε σε κάτι που σίγουρα θα έχεις αντιληφθεί ήδη. Αν όχι, ξαναδιάβασε το και σκέψου το καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου